Het einde van het seizoen zit er al weer bijna op.

De laatste trainingen zijn al geweest en er rest nog het jeugdkamp naar Oosterhout en de afsluitende familiedag op 17 juni. Veel vrijwilligers snakken naar dit moment in het seizoen waarin zij tevreden (of iets minder tevreden) terug kijken.

Er is een hoop werk verzet en ik wil bij deze alle trainers, scheidsrechters en andere vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Zonder jullie geen trainingen, dus geen teams, dus geen wedstrijden korfbal, dus geen THOR!

Het eerste heeft zich, na de promotie vorig jaar als beste tweede in de 4e klasse, weten te handhaven in de zaal. Dit gebeurde met 2 ploegen onder zich en 7 punten op zak. Een zeer nette prestatie waarin het niveau zich gedurende het seizoen heeft verbeterd en de winst vooral in de tweede helft van de competitie lag.

Op het veld is er, mede hierdoor, ook geen punt meer verloren en voorjaar 2017 is daarmee ongeslagen voor ons vlaggenschip. Met het kampioenschap op ons 90-jarig jubileum als verdiende beloning.

Het tweede heeft na een aantal jaar breedte korfbal gespeeld te hebben ook weer het niveau teruggevonden in het wedstrijdkorfbal. Met een redelijk zaalseizoen met 3 punten en een zeer goed veldseizoen met 13 punten (en daarmee de 4e plaats) mogen de spelers trots terug kijken. Zonder een goed 2e is er geen goed 1e. Dus het kampioenschap is zeker ook voor dit deel van de selectie waarin iedereen zich heeft ingezet op trainingen en zich heeft laten zien met reservebeurten bij het eerste.

De jeugd heb ik helaas niet veel kunnen zien omdat ik zelf een THOR-lid van 2 jaar oud heb die ’s middags nog een slaapje doet. Ik weet wel dat de B ook op het veld kampioen is geworden. Hulde daarvoor. Voor de hoogtepunten die ik vergeet……excuses.

Verder is er dit seizoen ook een succesvol kangoeroe-club opgericht onder leiding van Anita Krikken. Draait de Kombi-fit club nog volop dankzij Marcel Krikken en kan gelukkig ons G-team doorgang vinden omdat Peter Turenhout heeft besloten door te gaan. Het vinden van trainers is moeilijk. Het vinden van trainers voor ons G-team bijna onmogelijk. Deze spelers zijn echter wel volwaardig lid van onze vereniging en verdienen het om een training te krijgen en wedstrijden te spelen. Het begeleiden van deze groep korfballers is misschien zwaarder dan het begeleiden van een groep jeugdspelers. Het is echter ook een ontzettend dankbare taak. Waaruit veel voldoening te halen valt. Voor de toekomst zijn we als Technische Commissie op zoek naar trainers die dit over kunnen nemen. Ook met beperkte kennis van korfbal is dit mogelijk. Dus voel je geroepen om je bij mij aan te melden en we kunnen altijd praten over de invulling van deze mooie functie binnen onze vereniging.

Dan het volgende seizoen.

De competitie zal op zaterdag 2 september beginnen.

De trainingen voor het 3e,  de jeugd, de G, de Kombifit en de Kangoeroes zal beginnen vanaf dinsdag 22 augustus tenzij anders aangegeven door de trainer(s).

De trainingen van de selectie zullen beginnen op de datum die de hoofdtrainer aangeeft. Jullie zullen hier persoonlijk over geïnformeerd worden.

De teams zijn opgegeven aan de bond en de trainers zijn gevraagd. Binnenkort zal er op de site komen te staan wie, welk team komend seizoen traint/coacht en wie in welk team is ingedeeld.

Het indelen van de teams is altijd een puzzel voor de Technische Commissie. We hebben te maken met regels van de bond. Zoals leeftijdsgrenzen en het minimum aantal spelers of dames in een team. Er wordt verder getracht om elk jeugdspeler in een team te zetten waarin hij of zij zich prettig in. Dit is niet altijd mogelijk en ik vraag bij deze begrip aan de ouders. Natuurlijk kan er altijd gesproken worden over de teamindelingen. Mail mij daar persoonlijk over op technische-zaken@ckcthor.nl.

Met vriendelijke groet,

Robert Romijn
Technische Zaken