1. Home
  2. Geschiedenis

ONZE GESCHIEDENIS

Op 16 april 1927 werd in de bestuurskamer van een veilinggebouw aan de Persoonsdam 12 de christelijke korfbalclub T.H.O.R. opgericht. Als oefen- en speelveld werd voor 25 gulden (11,50 euro) per jaar de betonnen veilingvloer gebruikt.

De afkorting THOR staat voor “Tot Heil Onzer Ribbenkast”.

In 1932 kreeg de vereniging de beschikking over een buitenveld aan de Kromme Zandweg. Inmiddels speelde THOR toen met 2 teams in de competitie. Net voor de jaren 1940-1945 bleef de vereniging groeien en werden verschillende kampioenschappen gevierd. Zo ging THOR de oorlogsjaren tegemoet. Nu kwamen de problemen om de club in deze moeilijke jaren bij elkaar te houden. De eerste jaren lukte dat nog wel met contact avonden en vriendschappelijke wedstrijden. Toch zijn de leden tussen januari 1942 en februari 1946 niet meer bij elkaar geweest.

In 1963, na de oorlog, werd evenwel met nieuwe moed aan de club gebouwd. Er kwamen steeds meer leden en beter materiaal om te korfballen. In 1963 verhuisden we naar de Ellemare, waar we in 1967 een lichtinstallatie in gebruik namen voor de trainingsavonden. De korfbalprestaties waren in die tijd ook goed te noemen. Bij de nieuwe indeling in 1973 van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) kwam THOR in de 3e klasse district te spelen. Het jaar hierop werd zelfs de 2e klasse district bereikt.  Na jarenlang plannen maken kwam in 1987 eindelijk de toezegging voor subsidie voor een nieuwe kantine met kleedkamers. Helaas moesten de kleedkamers met alom beroemde doppenwand hiervoor gesloopt worden. In het voorjaar van 1989 werd de kantine officieel in gebruik genomen. En in 1991 werd ook de lichtinstallatie vernieuwd en werden de 4 oude lichtmasten vervangen door 6 nieuwe verspreid over het hele veld.

In mei 1993 worden de eerste G-korfballers lid.

Dit zijn kinderen van de Schreuderschool die na het schoolkorfbaltoernooi willen blijven korfballen. Ons G-team heeft in 2000 zelfs aan de Special Olympics in Groningen meegedaan. Dit zijn een soort Olympische Spelen voor verstandelijke sporters.

In 2002 werd het 75-jarig jubileum uitgebreid gevierd met een reünie, receptie, feestavond, ‘schijt je rijk’ actie, zeskamp, oud leden wedstrijd etc. Momenteel bestaat de vereniging uit: 6 teams, namelijk 3 jeugd teams (6 t/m 18 jaar), 2 senioren teams (18 jaar en ouder), en 1 G-korfbalteam (voor mensen met een verstandelijke handicap), niet spelende leden en donateurs. Het eerste team van THOR speelt in de derde klasse van het district Zuid West.

Onze Locaties
We spelen tijdens de veldcompetitie (van sept. t/m okt. en van apr. t/m juni) op ons THOR-veld aan de Ellemare 171 in Rotterdam-Zuid.
Voor de zaalcompetitie (van nov. t/m mrt.) is onze thuisbasis: Sporthal “Riederpoort”, in Barendrecht.
Onze volledige adres gegevens vind u op onze contact pagina.

Onze Clubkleuren
We spelen in een groen/wit shirt, zwart sportbroekje voor jongens, zwart rokje voor meisjes, veld- en zaalsportschoenen. Wedstrijdshirts worden beschikbaar gesteld door de vereniging.
Inschietshirts, trainingspakken, tassen en regenjacks kunnen via de vereniging besteld worden.

Trainingen
We trainen dinsdag- en/of donderdagavond. Tijdens de veldcompetitie op het THOR-veld en tijdens de zaalcompetitie in een gymzaal of in de sporthal.

Activiteiten
Elk seizoen worden er voor de jeugd veel activiteiten georganiseerd o.a. een jeugkamp/weekend, darten, spelletjesmiddagen en nog veel meer. Overige activiteiten: schoolkorfbaltoernooi, rommelmarkt, schutterstoernooi, het ASVZ-Toernooi (voor G-teams) enz.Tenslotte wordt het seizoen altijd afgesloten met onze gezellige familiedag.

Lid worden
Voor je besluit lid te worden mag je een paar keer meetrainen om te kijken of je korfbal echt wel een leuke sport vindt. Kortom, hebben we je interesse gewekt, kom dan vrijblijvend eens een kijkje nemen op ons veld of in de sporthal. Je bent van harte welkom!