G-Korfbal

C.k.c. THOR kent sinds 1993 een steeds meer bekend rakende tak van korfbal, namelijk het G-korfbal. G-korfbal is korfbal voor mensen met een verstandelijke beperking.

Sporters met een verstandelijke beperking voelen zich over het algemeen thuis bij de vereniging, doen ook actiefmee aan andere nevenactiviteiten en helpen bijvoorbeeld bij clubavonden en feesten, bezoeken wedstrijden, zijn behulpzaam in de kantine en helpen bij de verspreiding van het clubblad.

Vanaf het seizoen 2010-2011 wordt er weer door THOR aan de competitie deelgenomen. Daarnaast worden er gedurende het jaar verschillende toernooien voor de G-teams georganiseerd. Naast de toernooien wordt er een Nederlands Kampioenschap G-korfbal georganiseerd, wat altijd weer een spannende en vooral leuke dag is.

Om de G-afdeling te laten groeien zijn wij nog steeds op zoek naar nieuwe enthousiaste mensen met een verstandelijke beperking of deels beperkt in beweging.
Ook jonge kinderen zijn van harte welkom en voor hun is de korfbalsport bij uitstek een goede manier om de motoriek verder te beheersen en te ontwikkelen want in de korfbalsport moet je met de handen spelen en leren gooien en vangen, maar ook schieten en voor en achteruit lopen.

De wekelijkse training wordt prima bezocht en gaat het hele seizoen door, want we korfballen namelijk in het voor en najaar op het veld en in de winterperiode in de zaal. klik hier voor de actuele trainings informatie

Je kunt altijd gratis een paar keer mee komen trainen!

Meer informatiePeter Turenhout: 06-51372738