1. Home
  2. G-Korfbal

G-Korfbal

G-korfbal is korfbal voor mensen met een verstandelijke beperking. De verstandelijke beperking houdt in dat zij een IQ van 75 of lager hebben en vaak diagnoses hebben als Syndroom van Down, ADHD, PDD NOS of autisme. Dat betekent dat voor het aanleren van vaardigheden steeds een goede uitleg nodig is en dat er vaak geoefend moet worden. Veel herhalen is belangrijk voor G-korfballers. Iets aanleren kost bij hen tijd, vraagt affiniteit met de doelgroep en bepaalde kwaliteiten van de uitvoerders. 

Sporters met een verstandelijke beperking voelen zich over het algemeen thuis bij de vereniging. Ze doen actief mee aan nevenactiviteiten. Ze helpen bijvoorbeeld bij clubavonden en feesten, bezoeken wedstrijden, zijn behulpzaam in de kantine en helpen bij de verspreiding van het clubblad. Bij THOR zien we dit ook terug, de G-Korfballers zijn altijd enthousiast over de activiteiten en komen regelmatig bij de wedstrijden van THOR 1 kijken als deze thuis spelen. Wij zijn als vereniging dan ook trots dat wij al onze leden met plezier zien deelnemen aan de korfbalsport en de sociale interactie die hierbij hoort.

Naast inzet en enthousiasme vraagt de begeleiding van sporters met een verstandelijke beperking ook deskundigheid en ervaring. Daarnaast is kennis van mensen met een verstandelijke beperking belangrijk. Bij THOR hebben wij reeds een enthousiaste G-Korfbal ploeg met goede begeleiding en verstand van zaken die alle deelnemers actief begeleiden bij het uitoefenen van de sport activiteiten.

G-korfballers kunnen deelnemen aan de G-korfbal competitie. Daarnaast worden gedurende het jaar regionale toernooien georganiseerd. Het G-Korfbal team van onze vereniging is actief deelnemer van de G-Korfbal competitie en behalen ieder jaar zeer goede resultaten in hun poule!