Beste Thorren,

Nog 2 nachtjes slapen en dan is het weer zover. Het “T.H.O.R.” kamp 2017. Zoals beloofd tijdens de informatieavond vinden jullie onderstaand nogmaals alle gegevens van onze locatie tijdens het weekend en wie er bereikbaar is. Ook sturen we nog wat extra informatie voor het inpakken van de tassen en het verzamelen vrijdag bij het veld zodat iedereen op tijd in de bus zit en we er weer een fantastisch weekend van kunnen gaan maken!

Ons Programma:

Vrijdag 09/06/2017:

Verzamelen bij “T.H.O.R.”

Vrijdag 09/06 a.s. zal de bus rond 17:45 aankomen bij veld. De bedoeling is om rond 18:00 te vertrekken vanaf de Ellemare richting Oosterhout. We willen daarom iedereen vragen om tussen 17:30 en 17:45 aanwezig te zijn op het veld zodat de bus optijd kan vertrekken richting Oosterhout.

Aankomst Kamphuis:

Na vertrek gaan we er vanuit dat de bus ongeveer 3 kwartier tot een uur nodig heeft om bij het kamphuis te komen en we verwachten de kinderen dan ook rond 19:00 uur bij het kamphuis. Op dat moment is een deel van de leiding daar al enkele uren aanwezig. De mensen die vooruit gaan, zorgen dat de ontbrekende boodschappen zijn gehaald, alle spullen zijn opgeborgen, er contact met de beheerder is geweest en alle benodigde informatie aanwezig is en de kamers zijn ingedeeld.

Als de kinderen aankomen bij het kamphuis halen we met z’n allen snel de bus leeg en verzamelen we als groep even op het plein voor het kamphuis.
Hier leggen we als leiding even snel de huisregels uit, doen we huishoudelijke mededelingen en krijgt ieder kind een nummer dat hij of zij het gehele kamp houdt.
Dit nummer zullen we gebruiken om te zorgen dat we zeker weten dat na iedere activiteit altijd alle kinderen weer terug zijn bij de groep voordat we naar het bos gaan en voordat we het bos verlaten! Als dit is gebeurd, zullen de kinderen in groepjes naar hun kamer gaan en worden de bedden opgemaakt.

Als dit allemaal is gebeurd zullen we aanvangen met ons programma voor het weekend.

Op de vrijdag betekent dit een avond en nacht spel (het nachtspel is alleen voor de oudste kinderen).

Na het avondspel zullen de jongste teams zich klaar maken om naar bed te gaan, voor oudere teams is dit na het nacht spel. Als alle activiteiten voor de vrijdag zijn afgerond en iedereen op bed ligt ……………..
Ja, dan blijft het nog lang gezellig en rumoerig in het kamphuis.

Zaterdag 10/06/2017:

Wakker worden:

Wakker worden op zaterdagochtend; het klinkt als een allerdaagse bezigheid maar hij valt vaak zwaar na een nacht keten en lol maken. Toch gaan we allemaal op tijd uit de veren want ook vandaag is er weer een druk programma.

Hoe ziet onze zaterdag er uit:

Traditie getrouw zorgt Pascal ervoor dat iedereen voordat we aan het ontbijt gaan, lekker wakker is met een lekkere ochtend workout om na “al” dat slapen de spieren eens even lekker los te maken voor de dag die komen gaat.

Na deze workout gaan we snel door naar het ontbijt want daar is iedereen wel aan toe.

Na het ontbijt komt de beruchte draaiende lege fles om de hoek kijken, want wijst na het draaien de dop naar jouw tafel, dan is het tijd voor corvee; vergeet dus allemaal je theedoek niet (we weten dat onze lege fles soms de nare gewoonte heeft om 2 keer op een dag de zelfde tafel aan te wijzen. Gelukkig houden Frank en Peter altijd een scherp oog op onze fles en wordt dit technisch mankement snel verholpen met een kleine corrigerende polsbeweging, zo voorkomen we dat je een heel kamp aan het poetsen bent). Uiteraard wordt ook iedere groep bij gestaan door een aantal mensen van de leiding.

Na dit alles snel door naar het eerste spel van de zaterdag, het belooft dit jaar een bijzondere dag te worden. We hebben voor iedereen een hele speciale dag gepland waar we iedereen voor aanvang van het eerste spel meer over zullen vertellen maar wat het precies is, houden we nog even geheim!

Na het ochtend spel is het tijd voor de lunch en het opnemen van het avond eten want die patat en snacks moeten natuurlijk wel op tijd klaar zijn!

Gelukkig gaan we dan snel door naar het middagspel!

Na het middag spel is er even tijd voor jezelf, de leiding zal zorgen dat de patat en de snacks worden gehaald zodat we daarna kunnen gaan eten.

Na het eten is het even opruimen en nog heel even tijd om lekker met elkaar een spelletje te doen, binnen of buiten dat mag je zelf weten. De leiding zal het avond spel in orde gaan maken en iedereen weer verzamelen als het tijd is om hieraan te beginnen.

Na het avondspel gaan de kleintjes zich weer klaar maken voor bed. Als leiding zullen we op deze dag beoordelen of een “nachtspel” nog verstandig is of dat het slimmer is om bij het kamphuis te blijven i.v.m. de vermoeidheid. We hebben de ervaring dat dit ieder jaar verschilt en beslissen dit daarom altijd pas op de avond zelf.

Zondag 10/06/2017:

Wakker worden:

Wakker worden op zondagochtend, ondanks dat we allemaal een uurtje langer hebben mogen slapen als op de zaterdagochtend, doet die zondag morgen bij leiding en kinderen altijd even zeer. We hebben er al 2 lange dagen en korte nachten op zitten en dat voel je dan ook aan alles. Die ochtend workout, die slaan we lekker over. We vinden het allemaal al zo knap van onszelf dat we allemaal alweer uit bed zijn!

Hoe ziet onze zondag er uit:

Eerst het belangrijkste van de dag; een goed ontbijt zodat we er allemaal weer tegen kunnen want we hebben nog wel het e.e.a. te doen. Na het ontbijt moeten we namelijk de tassen inpakken en de kamers veegschoon opleveren. De tassen verzamelen we in de grote zaal of bij droogweer in het overdekte buitendeel.

Als dit gebeurd is gaan we snel door naar het ochtendspel want daarvoor zijn we uiteindelijk op kamp!

Na het ochtend spel gaan we snel nog wat eten en door naar het middagspel. Een klein deel van de leiding zal zich gaan bemoeien met het schoonmaken van het kamphuis want ook dat moet gebeuren.

Vanaf 15:00 uur mogen de kinderen bij het kamphuis worden opgehaald en hopen wij als leiding uiteraard dat ze allemaal moe maar voldaan kunnen terug kijken op een fantastisch kamp weekend!

Overige Informatie:

Wat moet je wel/niet meenemen:

Goed Humeur
Slaapzak + kussen (Er zijn geen kussen aanwezig in het kamphuis)
Kussensloop
Hoeslaken
Voor 2 dagen kleding (mooi & slecht weer)
Regenpak
Pyjama
Toiletspullen
Handdoek en Theedoek (voor het corvee)
Stevige schoenen
CD’s (met je naam erop)
Eventueel een knuffel
Zaklantaarn
GEEN sieraden of andere dure spullen
GEEN energie dranken

Wij hopen u zo van voldoende informatie te hebben voorzien, mochten er toch nog vragen zijn kunt u contact opnemen met Sebastiaan Berghout (kampcommissie@ckcthor.nl).

Met vriendelijke groet,

De kampleiding van 2017

(Elise den Hartigh, Vera van Oort, Eileen van den Akerboom, Peter Turenhout, Frank den Breejen, Johan van Dongen, Pascal Berghout en Sebastiaan Berghout)