Van de voorzitter

Bijna is het weer zover, we kunnen de weide weer in. Helaas kunnen we het veld nog niet op omdat de droogte het veld niet veel goeds heeft gedaan. Afgelopen week heeft de gemeente er alles aan gedaan om het veld weer speelklaar te krijgen.  Gelukkig kan de selectie met medewerking van Actief op het veld van Actief trainen. Helaas is daar nog geen veldverlichting en kan er geen gebruik worden gemaakt van de douches. Voorlopig is dit alleen maar voor de 21 en de 23ste. Die week daarop moeten we even kijken wat er mogelijk is want alles is afhankelijk van het weer en het groeien van het gras. Als we nu al het veld kapot lopen zitten we het volledige seizoen met een probleem. De jeugd zal wel op het veld kunnen trainen maar wel op bepaalde stukken.

Helaas hebben er vorig seizoen toch een aantal  leden, wat ik niet had verwacht hun lidmaatschap opgezegd of omgezet naar niet spelend lid. Met daarnaast nog een aantal leden die nog niet kunnen spelen door blessures of een andere reden zorgt ervoor dat we dit seizoen met 2 senioren teams gaan starten. De bedoeling en mijn hoop was dat we seizoen 2018-2019 jaar van start konden met 3 teams in de senioren maar helaas. Dit zou het minimale moeten zijn om nog op ieder niveau te kunnen spelen. Voor de oudjes onder ons, waar ik ook bij hoor, is het 2de nu een stap te hoog. Daarentegen voor degene die niet in het 1ste komt lastig te spelen met die “oudjes”. Ik hoop echt dat we weer met 3 teams de zaal in kunnen anders voorzie ik grote problemen voor onze mooie club die inmiddels al 91 jaar bestaat.

Voor het nieuwe seizoen hebben wij een overeenkomst kunnen sluiten met Martin de Zwart. Martin heeft bij veel ploegen op niveau trainen gegeven en is vooral een teambuilder. Martin is een oude bekende van sommige leden en die kunnen dit bevestigen. Hij zal zeker gebruik gaan maken van de opstormende jeugd want dit zal uiteindelijk de nieuwe lichting worden voor het 1ste.  Bram heeft de A al een eind op weg geholpen en de trainingen samen met de selectie hebben er zeker voor gezorgd dat zij een stuk beter zijn gaan spelen.

Tot die tijd is het dus belangrijk dat de senioren teams wel gevuld blijven en daarom vraag ik ook aan alle leden die hun lidmaatschap hebben opgezegd of hebben omgezet naar niet spelend, alstublieft goed na de denken om toch te willen blijven spelen. Mocht je in je omgeving nog iemand weten die bij THOR zou willen spelen laat me dit dan weten, alle aanvulling is van harte welkom.

Ook de jeugdteams zijn krap ,behalve de D, dus zal ook bij onze jeugdleden(en ouders) een beroep worden gedaan om bij teams hoger of lager of soms zelfs 2 wedstijden te spelen. We hopen echt op ieder zijn medewerking en schrijf alstublieft niet af.

We starten dit seizoen met een F team en er komen weer kangoeroes aan. Leuk om te zien hoe de kleinste Thorretjes de eerste beginselen van het korfbal leren. Het E team is volgend jaar niet erg gevuld maar met enthousiaste kinderen uit de toekomstige F en huidige D moet dit goed komen.

Ik wil alle trainers, coaches en vrijwilligers nog bedanken voor het vorige seizoen maar vooral veel succes in het nieuwe.

Ik wens iedereen een goed en blessure vrij seizoen maar vooral veel sportplezier.

Marcel Krikken