Na een warme zomer zijn we weer van start gegaan met de korfbalcompetitie. Het veld heeft wel een klap gehad en is niet al te best maar we kunnen er op spelen. Hoewel ik persoonlijk gras heerlijk vind, vooral als het net gemaaid is, zou kunstgras in dit opzicht ideaal zijn geweest.

Bij de gemeente blijven wij hierop aandringen, ook om ons nog beter in Zuidwijk te profileren om nieuwe leden te werven.

Met de gemeente zijn wij ook in gesprek over het eventueel betaald parkeren aan de Ellemare en omstreken. Vooralsnog is dit nog geen definitief besluit en zullen wij er alles aan doen om onze leden en gasten hun auto kosteloos in de buurt te laten parkeren.

De situatie in de wereld is veranderd, oorlog in de Oekraïne waardoor onder andere het gas en boodschappen duurder zijn geworden. Ook moeten wij als THOR goed blijven opletten dat de kosten niet de “pan” uitreizen. Energiekosten zijn ook voor ons verdubbeld die wij uiteindelijk met zijn allen moeten gaan opvangen. Laten we maar hopen dat de regering ook de kleine verenigingen kan/wil tegemoetkomen zoals zij ook hebben gedaan gedurende de Covid periode. Laten we in ieder geval goed kijken of er geen mensen binnen de vereniging zijn die in de problemen komen zodat kinderen of zij zelf niet meer kunnen sporten.

THOR is een kleine maar sociale vereniging en kan alleen draaien op vrijwilligers. Het wordt steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden voor de taken die echt nodig zijn. Iedereen wil graag een trainer voor de groep of iets drinken/eten in de kantine. Op dit moment heeft elk team een trainer maar het blijven altijd dezelfde personen die dit toch weer oplossen. Kantinediensten zijn nog niet allemaal ingevuld en helaas zal de kantine op een aantal momenten worden gesloten indien dit niet kan worden geregeld wat het missen van inkomsten betekent. Ook kunnen wij dan niet de gastvrijheid bieden welke wij willen, wat wij juist zo belangrijk vinden. THOR zijn we met zijn allen………

Er is ook positief nieuws!

Wat is het toch weer leuk om te kijken naar de kangoeroes en de F1 en F2. Het is lang geleden dat we in 1 leeftijdsgroep 2 teams hadden. Ook leuk om te zien dat er een aantal van de A uitstekend mee kunnen met de selectie. Heel fijn dat, vooral de dames, kunnen invallen bij het 2de. Heb je nog vrienden of vriendinnen die willen sporten? Nodig ze dan graag een keer uit voor een proeftraining, iedereen is welkom.

Ook zijn er weer een aantal ouders flink aan het bewegen en de groep KombiFitters blijft uitbreiden.

15 oktober is de Pub Quiz weer terug van weggeweest. Geef je team snel op en laat zien wie het beste Pub Quiz team is!

Begin september is er wellicht weer een nieuw lid geboren: Luuk Mattheüs van Houdt. Wij wensen Wessel, Marijke en Lars al het geluk met hun zoon en broertje.

Ik wens iedereen een gezond, sportief en vooral een gezellig seizoen toe.

Marcel Krikken