Eindelijk is het weer zover. De competitie gaat beginnen en iedereen druppelt weer langzaam richting het veld. Nog niet iedereen is terug van vakantie maar we kunnen weer starten.

Wat ik eerder aangaf, dat er groot onderhoud gaat plaatsvinden aan het veld, is nog niet gebeurd. Dit zal op een later tijdstip gaan plaatsvinden en dan hoop ik dat we al in de zaal bezig zijn zodat wij niet hoeven uit te wijken naar een ander veld voor een aantal wedstrijden.

Het veld wordt volledig afgegraven en er worden plastic kratten geplaatst wat er voor zorgt dat er een wateropvang kan plaatsvinden onder ons gras. Er valt momenteel zoveel water uit de lucht dat het ergens naar toe moet worden afgevoerd. Het THOR veld wordt zo’n buffer. Voordeel is dat ons veld nooit meer uitdroogt en altijd groen zal zijn. Het nieuwe gras wordt wel KUIP kwaliteit. Helaas zit er nog steeds geen kunstgras in. Wel weer geprobeerd maar het gemeente potje was leeg…. Je zou zeggen met het vooruitzicht van betaald parkeren er genoeg in het potje zou moeten komen maar de verbouwing van het stadhuis is belangrijker.

Op dit moment blijft het betaald parkeren nog wel een groot probleem. De planning is dat dit rond de eur.1,95 per uur gaat worden wat natuurlijk belachelijk is. Als bestuur zijn wij nog op zoek naar een oplossing en zijn wij ook in gesprek met de gemeente. Dit samen met alle andere verenigen en winkeliers. Parkeren op het veld is dan misschien dan wel een optie.

De eerste oefenwedstrijden zijn weer gespeeld. Hoewel ik het wel een rare competitie vind die vrij kort is voor een eerste helft veldseizoen zijn alle selecties/teams weer compleet. Ook de samenwerking met OZC/THOR gaat prima voor onze A. Zoals het hoort zijn ze veel samen, binnen en buiten het veld.

Binnenkort zal er wat meer informatie verschijnen over de commissie THOR 2027. Afgezien dat wij in 2027 honderd jaar bestaan blijft de vraag natuurlijk waar wij dan als THOR staan. Hebben we nog genoeg leden, genoeg vrijwilligers (dit blijft lastig), financieel gezond, onderhoud kantine en zitten wij nog op deze locatie. Genoeg om over na te denken.

Ik hoop in ieder geval dat wij in het eerste deel van het seizoen mooi weer hebben en dat ik iedereen gezond en wel op het veld tegenkom. Laten we er met zijn allen weer een mooi seizoen van maken en daar hebben we ieders hulp bij nodig. Geef je op voor een kantine dienst, fluit je wedstrijdje en help desnoods een keer bij een training.

Thor ben je niet alleen maar met zijn allen.

Fijn seizoen, 

Marcel Krikken